Merkelapper til klær, smart til merking av klær

Merkelapper til klær er en billig forsikring

Merkelappene koster mye mindre enn dine barns klær. De gjør det også lettere for deg å holde orden på klærne. Bildet over viser den enorme mengden med tøy som ble glemt igjen i løpet av kun et halvt år på en skole. Det triste er at mesteparten av dette tøyet ikke kom tilbake til sin rette eier. Dersom ditt barn går i barnehage eller på skole er merkelapper til klær en billig forsikring mot tap av dyre eiendeler. Det er derfor barnehagen og skolen «maser» om at du må sette navnelapper på alt.

navnelapper til klær
Strykemerker eller strykefrie navnelapper?

Når du skal sette merkelapper på klær og tekstiler har du i prinsippet to muligheter. Du kan velge strykemerker som festes med et strykejern, eller du kan velge såkalte strykefrie navnelapper som kan klistres på plagget. Begge har sine klare fordeler og ulemper:

 

Strykemerker

Fordeler:

  • Strykemerkene har et lim som smelter inn i tøyfibrene, og faller aldri av. (les vårt tips for fjerning av av strykemerker)
  • De tåler tøff bruk, inkludert maskinvask – opp til 90 grader.
  • Billigere (fra 99,-)

Ulemper:

  • Leveres uten farger (kun sort/hvit).
  • Det tar litt lenger tid å feste strykemerker. Se vår video som viser hvordan det gjøres:

 

 

Strykefrie navnelapper

Fordeler:

  • Det går fort og er enkelt å feste strykefrie merkelapper til klær. OBS! For at lappen ikke skal falle av bør du feste den på vaskeanvisningen. Les artikkelen som beskriver hvordan du fester strykefrie navnelapper til klær).
  • Fås både i sort/hvitt og med fine farger.

Ulemper:

  • Dersom lappene ikke har blitt satt riktig på, eller du har merkelapper med dårlig kvalitet på limet vil du kunne oppleve at de faller av i vask. Du bør derfor sjekke plaggene etter vask, og sette på nye etter behov.
  • Koster litt mer

 

Våre anbefalinger:

For den tålmodige

For deg som har barn i barnehagen eller i skolen er det først og fremst et spørsmål om hvor tålmodig du er, og hvor mye tid du ønsker å bruke på å feste merkelapper til klærne. Dersom du kan kose deg med oppgaven med å feste merkelappene vil vi anbefale våre strykemerker som du finner her.

For den utålmodige

Dersom du synes det er dørgende kjedelig å merke klærne, og du ønsker at det skal gå så fort som mulig, vil vi anbefale våre strykefrie navnelapper. Du finner hele utvalget av strykefrie merkelapper her. Dette er merkelapper som sitter som støpt, og som kommer i mange morsomme varianter. 

Merkelapper til klær på aldershjem

Dersom du skal merke klærne til noen som bor på et sykehjem, vil vi anbefale strykemerker. Siden du ikke vil ha muligheten til å kontrollere plaggene når de tas ut av vaskemaskinen, mener vi at strykemerker er det beste produktet for merking av klær i denne sammenheng. Bestilles her.

Lykke til!

| Se alle våre navnelapper |