Merking av klær - navnelapper til å feste på tøy og tekstiler

Merkelapper til merking av klær

Prøv vår bestselger! 

1.

Skriv inn tekst

2.

Velg bilde

4.

Velg antall

130 stk. strykefrie navnelapper179kr
170 stk. strykefrie navnelapper219kr
260 stk. strykefrie navnelapper299kr
2.

Velg bilde

3.

Velg bakgrunn

4.

Velg antall

130 stk. strykefrie navnelapper179kr
170 stk. strykefrie navnelapper219kr
260 stk. strykefrie navnelapper299kr

Se alle våre navnelapper her

Merking av klær

Merking av klær er en velkjent aktivitet for alle småbarnsforeldre. Men, merking av klær er også relevant for deg som har et familiemedlem boende på sykehjem. Våre navnelapper gjør jobben enkel for deg. 

 

Ulike metoder for merking

Det er flere måter du kan merke klær på. Noen sverger til å bruke tusj på vaskeanvisningen, andre syr på navnet mens andre foretrekker navnestempel. De to mest vanlige metodene er å bruke såkalte strykemerker / strykelapper eller selvklebende strykefrie navnelapper.

Strykemerker / strykelapper

Strykemerker er en smart metode for permanent merking av klær. Som navnet tilsier bruker du et strykejern for å feste strykemerket på klærne. Strykemerkene har et lim som smelter ved påføring og fester seg godt inn i tøyfibrene. Man kan tenke at det er mange små kroker som limer seg fast mellom strykemerket og plagget. Fordelen med strykemerker er at de aldri faller av. Du får en permanent merking av klær, og er derfor godt egnet dersom du er pårørende til noen som bor på aldershjem eller sykehjem. Bestill strykemerker.

Selvklebende strykefrie navnelapper

Selvklebende strykefrie navnelapper er det samme som klistrelapper. Produktene har et slitesterkt materiale og er kraftig lim. De strykefrie navnelappene kan brukes både på harde flater, som for eksempel drikkeflasker, matbokser, leker osv, samt på tøy og tekstiler. Fordelen med selvklebende strykefrie navnelapper er at de er enkle å feste. Du behøver bare å ta dem av arket, og klemme de på plaggets vaskeanvisning. Raskt og effektivt. Det er dog viktig å klemme lappen hardt inn i vaskeanvisningen ved merking av klær, slik at limet kommer godt inn i tøyfibrene. Du bør også vente 12 timer med å vaske plagget. Bestill selvklebende strykefrie navnelapper.

Merking av klær i ull

Ved merking av ullklær eller plagg laget av «sensitive» materialer skal man være varsom med å bruke strykemerker. Ikke alle ullprodukter tåler tåler varmen fra strykejernet, og du kan risikere at plagget skades i prosessen. Et godt alternativ er derfor å feste strykelappen på en bomullsbit, som du deretter syr på ullplagget. Det er du som kjenner ditt plagg best, og du kan eventuelt teste med ulike temperaturer på strykejernet.

merking av klær, ulltøy

Tips til fjerning av merkelapper på klær

Noen ganger tenker man kanskje at man angrer på at man har vært så flink til merking av klær. Spesielt når man ønsker å gi bort et plagg, eller søsken arver klær. Da er det greit å kunne fjerne merkelappene på en enkel måte. Når det gjelder de selvklebende strykefrie navnelappene er det ganske enkelt. Du bruker en fingernegl og priker av. Ganske enkelt. Litt værre er det med strykelappene. Her er et tips: Finn frem et kaffefilter. Legg dette over navnelappen, og før et varmt strykejern over kaffefilteret. Da vil limet smelte igjen, og noe vil normalt feste seg på kaffefilteret. Dermed kan du enkelt fjerne lappen. Lykke til!

 

Navnestempel – raskt enkelt og effektivt

Dersom du bruker et navnestempel når du skal merke klærne går jobben veldig fort. Vårt navnestempel til klær har et blekk som er spesielt utviklet for å sitte godt på tekstiler. Men, du skal være foreberedt på at skriften gradivis blir borte etter et visst antall vask, og at du må stemple på nytt. Men, siden dette er gjort på et sekund er det mange som foretrekker denne metoden. Da har man bare navnestemplet liggende på vaskerommet, så er det fort gjort. Navnestemplet koster kun 189,- kroner, og du finner det her.

Navnestempel