1.

Skriv inn tekst

Forhåndsvisning
30mm
13mm
3.

Velg antall

99.00 kr
2.

Velg motiv

 • Aktivitet
 • Alfabet
 • Alle
 • Div
 • Dyr
 • Kjøretøy
 • Natur
 • Topp 20
Strykelapper til effektiv merking av klær og tekstiler

Strykelapper til merking av tøy og tekstiler

Når du skal merke klær og tekstiler er våre strykelapper meget godt egnet. Strykelappene har et lim som smelter og trenger dypt inn i tøyfibrene. Når limet størkner lages det små «haker» inn i tøyfibrene. Dette kan sammenlignes med hundrevis av bittesmå fiskekroker mellom navnelappen og klesplagget. Når strykelapper er festet riktig tåler de vask etter vask i mange år uten å falle av. Våre strykelapper leveres på et materiale som er spesielt utviklet for å feste på klær, så dette er den mest permanente løsningen man kan kjøpe.

Slik fester du strykelapper på klær: 

 1. Ta av en navnelapp fra arket, og plasser den på ønsket sted.
 2. Legg det hvite silikonpapiret over strykelappen. Hvis du mister dette papiret kan du bruke bakepapir, men ikke matpapir.
 3. Sett strykejernet ditt på full styrke. Skru av dampen på strykejernet!
 4. Press det varme strykejernet over silikonpapiret (på strykelappe) med rolige bevegelser i ca. 7-10 sekunder. Ta silikonpapiret forsiktig forsiktig av strykelappen. Press gjerne med en finger for å presse limet ekstra godt ned i fibrene. OBS! Vær forsiktig så du ikke brenner deg – det er varmt!. Plagget bør ikke vaskes de første 12 timene.

Silikonpapiret, som er ca. 10 x 7 cm stort, ser ut som bakepapir, og leveres i konvolutten sammen med navnelappene. Dette papiret har flere funksjoner. Det sørger for eksempel for at du ikke får lim på strykejernet ditt. Når du fester navnelappen med et varmt strykejern kan det komme litt lim ut på siden av navnelappen.

 

Slik fester du strykelapper på sokker: 

Smart tips!

Som du ser i videoen over har vi brukt en liten pappbit for å utvide åpningen på sokken. Poenget med å utvide åpningen er at strykelappen vil «følge stoffet» når sokken tas på – den vil få litt større fleksibilitet. Vi brukte en liten pappbit fra en micropop eske. Ta det du har for hånden. 

Strykelapper til merking av klær

Slik kan du fjerne strykelapper:

Dersom søsken skal arve et plagg, eller du ønsker å gi det videre kan det være fint å kunne fjerne den gamle strykelappen. Da har vi et nyttig tips. Finn frem et kaffefilter (ja, faktisk), og legg det over strykelappen. Deretter fører du et varmt strykejern over kaffefilteret, og holder i 7-10 sekunder (prøv deg frem). Da vil limet smelte igjen, og noe av limet vil vanligvis feste seg i kaffefilteret. Da blir det enkelt å fjerne navnelappen. Lykke til!

Priser fra kr 99,-. Se prisoversikten her.

Se flere navnelapper >>