Hva er Black Friday?

Black Friday er først og fremst en handelsdag fylt med gode tilbud. Dagen markerer også starten på julehandelen. Handelsdagen er alltid på den fjerde fredagen i november, som er dagen etter Thanks giving i USA. I 2024 faller dagen på fredag 29. november. 

 

Kaos på Black Friday

Dersom du gjør et raskt Googlesøk på «black friday mayhem» vil du finne et rikt utvalg av videoer, bilder og annen nedslående informasjon om hva jakten på de gode tilbudene kan medføre. Kanskje det mest deprimerende vi fant var nettsiden blackfridaydeathcount.com. Dette er altså en nettside som fører årlig statistikk over antall dødsfall og skader som følge av Black Friday shopping. Den nedslående statistikken viser at det har vært hele 17 dødsfall og 125 skadde på denne dagen fra 2006 og frem til og med 2021. 

 

Black Friday tilbud i Norge

Shoppingfenomenet ble for første gang lansert i Norge 26. november 2010, da Norwegian Outlet i Vestby og nettbutikken Komplett introduserte handledagen. Nettbutikkene har også opprettet sin egen handledag som kalles Cyber Monday. Cyber Monday faller alltid på mandagen etter Black Friday. Siden 2010 har fenomenet vokst i vill fart, og stort sett alle kjedebutikker og nettbutikker tilbyr spesielt gode priser i slutten av november. 

 

Black Friday utvides

Konseptet blir stadig utvidet, og nå kan du i tillegg handle på Black Weekend og Black Week. Vi i Smartlapper er selv et eksempel på dette. I 2023 fikk du 30% rabatt på alle våre navnelapper fra søndag 19. november til og med torsdag 30. november.

PS! Kors på halsen, ti kniver i hjertet – vi endret ikke våre priser før Black Week for å få tilbudene til å se bedre ut enn de faktisk var.

 

Stress ned

Til slutt en liten oppfordring. Stress ned! Det kan være mange penger å spare, og det gir alltid en god følelse å gjøre et godt kjøp. Men, ikke la deg stresse av alt maset om gode tilbud og rabatter. Legg en plan for hva du skal kjøpe, og kjøp det du trenger. Og, så det er ganske behagelig å handle på nett. Da slipper du overfylte butikker og kappløp til produktene. Vi har heldigvis ikke ekstreme tilstander i Norge, men vi mener at det er mye mer behagelig å handle fra sin egen sofa. De fleste butikkene kjører like gode pristilbud på nettet, som du enkelt kan Google deg frem til. 

Lykke til!

Fun facts om Black Friday:

  • Begrepet Black Friday første gang brukt i forbindelse med børskrakket fredag 24. september 1869. Prisen på gull sank dramatisk, og markedet kræsjet totalt, og det ble en svart dag. 
  • 12% av kundene som handler denne dagen er beruset eller fulle (Amerikansk studie). 
  • Kundene er villig til å vente gjennomsnittlig 2,5 time i kø for å benyttet seg av et godt tilbud (igjen, Amerikansk studie). 
  • Norsk Språkråd har foreslått å kalle dagen for «Svartfredag».

Kilder:
no.wikipedia.org
www.investopedia.com
www.sprakradet.no
www.thefactsite.com/black-friday-facts/
www.catman.global/10-fun-facts-black-friday

Få rabatt i dag

Mens du venter på Black Friday 2024 kan du benytt deg av rabattkoden: «navnelapper» i kassen, så får du 10% rabatt på alle våre navnelapper. Bestill vår bestselger – Fargerike navnelapper – her:

 

1.

Skriv inn tekst

2.

Velg bilde

4.

Velg antall

130 stk. strykefrie navnelapper179kr
170 stk. strykefrie navnelapper219kr
260 stk. strykefrie navnelapper299kr
2.

Velg bilde

3.

Velg bakgrunn

4.

Velg antall

130 stk. strykefrie navnelapper179kr
170 stk. strykefrie navnelapper219kr
260 stk. strykefrie navnelapper299kr

Se flere navnelapper her >>