På tide med Cherrox?

Tid for Cherrox! Når det regner er det på tide å finne frem støvler og cherrox. Visste du at allerede i 1891 var gummistøvler både en nødvendighet og et Fashion Statement, som illustrert i annonsen under. Høsten krever sko som er vanntette og kanskje litt varmere enn vanlige sko. Men høstsko er ikke like varme som ordentlige vinterstøvler.

Annonse for Wales Goodyear Lincoln st, Boston

Cherrox, et begrep

I Norge har stort sett alle barn som har vokst opp på 70-tallet eller senere, vokst opp med Cherrox. Støvlene ble lansert på slutten av 60-tallet av Viking Fottøy, og er vanntette og delvis forede. Fottøyet har blitt så populært at Cherrox nå har blitt et begrep på alle slags varme gummistøvler, selv om varemerket Cherrox fortsatt er eid av Viking.

Les mer: Historien om Cherrox.

Cherrox – ikke en vinterstøvel

Cherrox og tilsvarende gummistøvler har tidligere vært laget av PVC-materialer som er rimelige i produksjon, men med ganske dårlig isolasjonsevne. Dermed må du huske på at en tradisjonell cherrox ikke er en vinterstøvel, og bør derfor ikke brukes når gradestokken begynner å vise blå tall. Har du en gammel støveltype som ikke puster, kan den også være uegnet når det er for varmt, fordi barna veldig lett blir svette på føttene.

– Cherrox er en typisk nullførestøvel. Støvler med for lite isolasjon blir kalde i kuldegrader, og sko som ikke puster blir klamme og gir kalde føtter også når det er varmt i været. Foreldre rådes til å bruke Cherrox i typisk slapsete høstvær, og sørge for at barna har skotøy med mer moderne materialer når det blir vinter og flere kuldegrader.

Nyere støvler fra Viking, som for eksempel Viking Termo og Slusher Turtle, har PU-materialer (polyurethan) i stedet for PVC. De aller fleste skobutikker kan tilby disse støvlene eller tilsvarende støvler fra andre produsenter. Støvlene er laget av et materiale med isolerende luftbobler som gjør dem mye varmere. Men om vinteren blir også disse for kalde. Da bør du velge en ordentlig skinnstøvel eller en gore-tex vinterstøvel i stedet.

Cherrox støvler

Den store fordelen med cherrox i stedet for varme vinterstøvler, er at de er så praktiske. Støvelen er utrolig lett for ungene å ta av og på, noe som er viktig når ungene løper mye ut og inn. For barnehagen er det også fint at barna har støvler de greier å ta av og på selv.

Bestill skolapper til støvler og sko

Unike skolapper for merking av sko og støvler

Når du skal merke gummistøvler med barnets navn, er det mange som velger klistrelapper utenpå selve støvelen. Det er enkelt og lettvint. Andre ønsker ikke merking på utsiden av støvelen, og heller velger skolapper som kan festes innvendig i hælen på støvlene. Skolappene leveres med en egen gjennomsiktig beskyttelsesfilm som sikrer at tekst og motiv ikke slites vekk. Når du skal merke gummistøvler og vintersko, anbefaler vi skolapper som vi mener er en bedre løsning enn utvendig merking.

PS! Husk at barna vokser, og må kanskje ha større størrelse? Hvis du kjøper nye støvler, eller hvis barnet arver fra søsken eller andre, er det viktig å merke støvlene tydelig med klistrelapper eller skolapper med barnets navn.

Bestill skolapper til støvlene her ? (festes i hælen)

1.

Skriv inn tekst

Forhåndsvisning
30mm
28mm
3.

Velg antall

99.00 kr
2.

Velg motiv

  • Aktivitet
  • Alfabet
  • Alle
  • Div
  • Dyr
  • Kjøretøy
  • Natur
  • Topp 20

…eller sjekk ut andre navnelapper her: