> UNICEF: “Takk for din støtte – den nytter!”

UNICEF: “Takk for din støtte – den nytter!”

Vi har mottatt et hyggelig brev fra Merete Agerbak-Jensen i UNICEF:

UNICEF Norge setter stor pris på at du gjennom Smartlapper.no har gitt ditt bidrag til å gjøre verden til et litt bedre sted for barna.

UNICEF er verdens største hjelpeorganisasjon for barn. Vi er i mer enn 190 land, og jobber både med langsiktig utvikling og nødhjelp. Takket være vår status som en FN-organisasjon får vi enklere enn mange andre organisasjoner tilgang til dialog med landenes myndigheter, og kan på den måten påvirke landet til å selv også prioritere viktige tjenester for barn: Utdanning, ernæring, vaksinasjoner og beskyttelse.

Noe av det som motiverer oss, og som kanskje kan motivere deg, er at vi ser at innsatsen nytter. Verden blir faktisk litt bedre hver eneste dag, selv om det kan være vanskelig å tro når man følger nyhetene. Men faktum er blant annet at barnedødeligheten er halvert siden 1990, til tross for sterk befolkningsøkning i verden. Nesten dobbelt så mange barn får begynne på skolen sammenlignet med år 2000, og store barnedrepere som stivkrampe er i ferd med å bli eliminert i mange land. Afrika er blitt poliofritt etter massiv vaksinasjonsinnsats. Og tidligere i år kom første generasjon malariavaksine.

Verden kom faktisk veldig langt med FNs tusenårsmål, som ble lansert i år 2000 og faset ut i år. Nå er de erstattet med bærekraftsmål som skal gjelde både utviklingsland og industriland som Norge, og målene har store ambisjoner om blant annet å utrydde ekstrem fattigdom innen 2030.

Ved å handle hos Smartlapper.no har du allerede bidratt. Men du er kanskje sent ute med juleforberedelsene, og hva er i så fall bedre med alternative julegaver som gleder både deg som giver, mottageren av gaven og de barna den er med på å hjelpe? UNICEF Norge har et stort utvalg av verdensgaver som du enkelt kan handle her.

Du kan for eksempel gi bort en vinterpakke til syriske barn som går kalde tider i møte:

Banner_UNICEF_560x250

Kanskje har du også planer om å sende julekort med bilder av familien eller et hyggelig minne fra året som gikk. Hvorfor ikke da kjøpe dine digitale julekort på nett gjennom UNICEF? Kortene får du i posten etter bare et par dager, og du velger selv hvilket design du vil ha.

På vegne av UNICEF Norge vil jeg takke Smartlapper.no for at de velger å gi av sitt overskudd til UNICEF, og takke deg som handler hos dem for ditt bidrag. Og selvsagt takke deg på forhånd for de alternative julegavene du måtte kjøpe eller julekortene du bestiller. Alle bidrag nytter, og hjelpen kommer dit den skal.

Ha en riktig god jul!

Merete Agerbak Jensen

Merete Agerbak-Jensen
Kommunikasjonssjef UNICEF Norge

 

 

Av: Anders Rolland

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Gratis frakt
Hos oss betaler du ingenting for porto eller frakt, uansett hvor mange navnelapper du bestiller. Prisen du ser på nettsiden er prisen du faktisk betaler for våre navnelapper. Smart, ikke sant?
Rask levering
Når du bestiller navnelapper, har du sikkert tenkt å merke noe med en gang. Derfor lover vi at alle navnelapper som er bestilt før kl. 14.00 blir sendt fra oss samme dag.
100% fornøyd
Det er klart at du skal bli fornøyd med våre navnelapper. Hvis du ikke er 100 % fornøyd med våre navnelapper, gir vi deg pengene tilbake. Enkelt og greit.