> Nyheter > Topp 10 navnelapper i 2014

Topp 10 navnelapper i 2014

Har du en sønn som heter Lucas eller en datter som heter Nora? Da er du ikke alene. Lucas og Nora topper nemlig navnestatistikken for 2014. Men det er ikke bare fjorårets babyer som heter Lucas og Nora – de samme navnene toppet nemlig listen også i 2012.

Flest navnelapper med Nora og Lucas på i 2014

Det er den årlige navnestatistikken fra SSB som dokumenterer det vi i Smartlapper.no har sett lenge; Nora og Lucas holder stand som de mest populære jentenavnene og guttenavnene. Men selv om de topper listen, betyr det ikke at “alle” heter det samme. På landsbasis er det “bare” 1,4 prosent av guttene som heter Lucas og 1,4 prosent av jentene som heter Nora.

Guttenavn på navnelapper i 2014
Etter Lucas/Lukas, følger William, Markus/Marcus, Emil, Oskar/Oscar, Mathias/Matias og Magnus hakk i hel. I Oslo topper Mohammad/Mohammed statistikken, men Mohammed kommer ikke høyere enn 30. plass på landsbasis. I vår nest største by Bergen, er det Jakob som topper statistikken, mens Trondheim og Stavanger begge har Magnus på topp.

Forfatteren av denne artikkelen bærer det litt sjeldnere mannsnavnet Audun, og han fikk bare 18 nye navnebrødre i løpet av 2014.

Jentenavn på navnelapper i 2014
Etter Nora/Norah følger Emma, Sara/Sarah, Sofie/Sophie, Emilie, Anna og Linnea/Linea på jentenes navnetopp. I Trondheim og Stavanger finner vi Sara og Sofie på topp, mens det er Frida som topper navnestatistikken i Bergen. Frida kommer helt nede på 19. plass på landsbasis.

Nora og Lucas på flest navnelapper i 2014

Hva med Anne og Jan?
Årets mest populære jentenavn, Nora, har vært på topp ti blant jentenavnene de siste 9 årene. Emma har vært enda mer populært, og faktisk vært på topp tre i hele 12 år på rad. Likevel kommer disse navnene langt ned på listen om vi sammenligner med de mest populære fornavnene blant alle nålevende jenter, damer og kvinner i det ganske land; her er det nemlig ingen som kan true Anne som det mest populære jentenavnet.

Ved årsskiftet fantes det nemlig 61 847 norske damer ved navn Anne. Det er nesten dobbelt så mange som neste jentenavn på listen, Inger.

Blant guttene har Lucas vært på topp tre i de siste 8 årene, men også her er det langt igjen til tidenes norske guttenavn, Jan. Ved årsskiftet var det 49 364 norske gutter og menn med Jan som fornavn. Her ser du hele oversikten over de vanligste jentenavn og guttenavn i Norge i dag.

Plass Jentenavn Guttenavn
1 Anne Jan
2 Inger Per
3 Kari Bjørn
4 Marit Ole
5 Ingrid Lars
6 Liv Kjell
7 Eva Knut
8 Anna Svein
9 Maria Arne
10 Ida Thomas

Kilde: Statistisk sentralbyrå.

Vil du vite mer om hvordan DITT navn har utviklet seg gjennom tidene? Vi gir deg full oversikt over alle jentenavn og alle guttenavn.

 

Av: Audun Bringsvor

 

Gratis frakt
Hos oss betaler du ingenting for porto eller frakt, uansett hvor mange navnelapper du bestiller. Prisen du ser på nettsiden er prisen du faktisk betaler for våre navnelapper. Smart, ikke sant?
Rask levering
Når du bestiller navnelapper, har du sikkert tenkt å merke noe med en gang. Derfor lover vi at alle navnelapper som er bestilt før kl. 14.00 blir sendt fra oss samme dag.
100% fornøyd
Det er klart at du skal bli fornøyd med våre navnelapper. Hvis du ikke er 100 % fornøyd med våre navnelapper, gir vi deg pengene tilbake. Enkelt og greit.