> Nyheter > Populære navn: Emma og William dominerte navnelappene i 2015

Populære navn: Emma og William dominerte navnelappene i 2015

Vi som jobber med navnelapper hver eneste dag, er nok ekstra opptatt av populære navn. Hva var det mest populære guttenavnet i 2015? Hva blir det mest populære jentenavnet i 2016? Hvilke navn er på vei opp, og hvilke navn er i ferd med å forsvinne?

Populære navn 2015

Topp 10 populære navn for jenter

Blant jentene er Emma tilbake som toppnavn etter å ha vært helt i toppen siden 2003. På andre og tredje plass kommer Nora/Norah og Sara/Sarah. Deretter følger i rask rekkefølge Sophie, Olivia, Sophia, Emilie, Ella, Lea og Maja/Maya.

Hvis vi slår sammen alle Sophie og Sophia, får vi imidlertid en ny vinner av jenteklassen. Da blir nemlig Sophie (inkludert Sofie, Sophia og Sofia) det klart mest populære jentenavnet i Norge akkurat nå!

Her får du navnelapper med DITT jentenavn!

Topp 10 populære navn for gutter

Blant guttene er det William som troner på topp blant de mest populære guttenavnene. William var knapt nok i bruk i 1980, men har blitt mer og mer populært for hvert år siden. Og i år troner altså William på topp! På andre og tredje plass finner vi Mathias og Oliver. På plassene bak kommer Jakob/Jacob, Lukas, Filip, Liam, Aksel, Emil og Oskar.

Her får du navnelapper med DITT guttenavn!

De nye gutte- og jentenavnene

Det er spesielt spennende å følge med på hvilke nye navn som kommer. Blant guttene er det en av våre favoritter, Liam, som er den største overraskelsen på topplisten. Både Liam og Oliver var nye på topp 10 i 2015. Hvis vi skal spå, kommer guttenavn som Matheo og Alfred også til å bli mer vanlige i årene fremover, og kanskje ser vi dem på topplisten allerede til neste år.

Det er ikke like mange nykommere på topplisten over jentenavn, men vi registrerer at Elsa gjør det veldig godt om dagen. Det har kanskje sammenheng med en viss Disney-film? Ellers spår vi at svenskklingende navn som Maja og Saga vil gjøre det godt i tiden fremover.

Populære navn

Navnet skjemmer ingen

Hva skal barnet hete? Noen følger med på topplister og vet hvilke navn som er populære, og ønsker å gi sitt barn et navn som er i tiden. Andre prøver å finne unike navn som barnet er alene om å ha. Atter andre følger navnetradisjoner fra sin egen familie. Naturligvis kjenner vi også mange som har gitt sitt barn et helt unikt navn, bare for å oppdage at plutselig så “heter alle det samme” noen år senere.

Uansett hva barnet heter, får du navnelapper med barnets navn fra smartlapper.no. Husk å merke alt av klær, sko, matbokser og så videre med barnets navn – og gjerne en adresse eller et telefonnummer – så blir det ikke så lett borte.

 

Gratis frakt
Hos oss betaler du ingenting for porto eller frakt, uansett hvor mange navnelapper du bestiller. Prisen du ser på nettsiden er prisen du faktisk betaler for våre navnelapper. Smart, ikke sant?
Rask levering
Når du bestiller navnelapper, har du sikkert tenkt å merke noe med en gang. Derfor lover vi at alle navnelapper som er bestilt før kl. 14.00 blir sendt fra oss samme dag.
100% fornøyd
Det er klart at du skal bli fornøyd med våre navnelapper. Hvis du ikke er 100 % fornøyd med våre navnelapper, gir vi deg pengene tilbake. Enkelt og greit.