> På tide med cherrox og gummistøvler?

På tide med cherrox og gummistøvler?

Når høsten kommer, er det på tide å finne frem støvler og cherroxer til barnehagen. Husk at barna vokser, og kanskje må ha nye størrelser før høsten kommer for fullt. Hvis du kjøper nye cherrox, eller hvis barnet arver cherroxer fra søsken eller andre, er det viktig å merke de nye støvlene og cherroxene tydelig med klistrelapper eller skolapper med barnets navn.

Gummistøvler har alltid vært viktige om høsten

Allerede i 1891 var gummistøvler både en nødvendighet og et Fashion Statement, som denne annonsen fra Boston viser. Høsten krever sko som er vanntette og kanskje litt varmere enn vanlige sko, men det er normalt at høstsko ikke er like varme som ordentlige vinterstøvler.

I Norge har stort sett alle barn som har vokst opp på 70-tallet eller senere, vokst opp med Cherrox. Cherrox er en type vanntette og delvis forede gummistøvler som ble lansert på slutten av 60-tallet av Viking Fottøy. Disse har blitt så populære at Cherrox nå har blitt en standard betegnelse på alle slags varme gummistøvler, selv om varemerket Cherrox fortsatt er eid av Viking.

Les mer: Historien om Cherrox

Cherrox og tilsvarende gummistøvler har tidligere vært laget av PVC-materialer som er rimelige i produksjon, men med ganske dårlig isolasjonsevne. Dermed må du huske på at en tradisjonell cherrox ikke er en vinterstøvel, og ikke bør brukes når det er noe særlig kaldere enn et par minusgrader. Har du en gammel støveltype som ikke puster, kan den også være uegnet når det er for varmt, fordi barna veldig lett blir svette på føttene.

– Cherrox er en typisk nullførestøvel, sier Anders Rolland i Smartlapper. – Støvler med for lite isolasjon blir kalde i kuldegrader, og sko som ikke puster blir klamme og gir kalde føtter også når det er varmt i været. Rolland råder foreldre til å bruke cherrox i typisk slapsete høstvær, men å velge nyere og mer moderne materialer når det blir vinter og flere kuldegrader.

De nye støvlene fra Viking, som for eksempel Viking Termo og Slusher Turtle, har PU-materialer (polyurethan) i stedet for PVC. Alle skokjedene kan tilby disse støvlene eller tilsvarende støvler fra andre produsenter. Dette er materiale med isolerende luftbobler som gjør dem mye varmere. Men om vinteren blir også disse for kalde. Da anbefaler vi en ordentlig skinnstøvel eller en gore-tex vinterstøvel i stedet.

 

Husk å sjekke størrelsen på fjorårets støvler og cherroxer før du sender dem til barnehagen

Den store fordelen med cherrox i stedet for varme vinterstøvler, er at de er så praktiske. Cherrox er utrolig lett for ungene å ta av og på, noe som er viktig når ungene løper mye ut og inn. For barnehagen er det også fint når barna går med støvler de greier å ta av og på selv. Men når vinteren kommer, må barna ha varmere fottøy. Det er ikke like hyggelig for barnehagen som skal på tur, når halvparten av ungene må snu underveis fordi de fryser på føttene.

Les mer: Unike skolapper for merking av sko og støvler

Når du skal merke gummistøvler med barnets navn, er det mange som velger klistrelapper utenpå selve støvelen. Det er enkelt og lettvint. Etter hvert som støvlene får mer og mer design, opplever vi at mange ikke ønsker merking på utsiden, og heller velger skolapper som kan festes innvendig i hælen på støvlene. Skolappene leveres med en egen gjennomsiktig beskyttelsesfilm som sikrer at tekst og motiv ikke slites vekk.

Når du skal merke cherrox og vintersko, anbefaler vi skolapper som er en mye bedre løsning enn utvendig merking.

Bestill nå: Klikk her for å designe dine egne skolapper

Barn elsker å leke i vann.

Les mer: Hver gang du handler hos Smartlapper, støtter du UNICEF med 1 prosent av din bestilling.

 

 

Av: Audun Bringsvor

 

Gratis frakt
Hos oss betaler du ingenting for porto eller frakt, uansett hvor mange navnelapper du bestiller. Prisen du ser på nettsiden er prisen du faktisk betaler for våre navnelapper. Smart, ikke sant?
Rask levering
Når du bestiller navnelapper, har du sikkert tenkt å merke noe med en gang. Derfor lover vi at alle navnelapper som er bestilt før kl. 14.00 blir sendt fra oss samme dag.
100% fornøyd
Det er klart at du skal bli fornøyd med våre navnelapper. Hvis du ikke er 100 % fornøyd med våre navnelapper, gir vi deg pengene tilbake. Enkelt og greit.